Kotoamme löytyy kaikenlaisia älykkäitä ja älyttömiä laitteita. Härveliä ostaessa pohtii aina tuleeko sitä lopulta kuitenkaan käytettyä. Onko se oikeasti hyödyllinen?

Ikävä kyllä, tähän saa vastauksen vasta laitteen hankkimisen jälkeen. Käynkin tällä kertaa kotiimme valikoidut älylaitteet läpi ja kerron käytetäänkö niitä vielä alkuhuuman jälkeen.

Harmony yleiskaukosäädin

harmony-companion-whole-home-remote-hub-and-app.png

Yleiskaukosäädin ei ole mikään hirveän älykäs laite, mutta meillä niitä kulutettiin loppuun kolme kappaletta. Laite korvaa kaikki olohuoneen kaukosäätimet. Painamalla ”Pelaa Playstation” -painiketta Harmony käynnistää pleikan, television sekä A/V vahvistimen, jonka jälkeen äänenvoimakkuutta säädetään Harmonyn kaukosäätimellä.

Tekee saman televisiolle, Apple TV:lle, digiboxille, Wii:lle ja vaikka mille.

Todella kätevä, mutta jäi meillä kaappiin uuden television myötä. Nyt television kaukosäädin tekee tämän kaiken riittävän hyvin.

Ilmalämpöpumpun ohjaus

sky_grey1_1024x1024

Sensibo:n avulla voi ohjata etänä (lähes) mitä tahansa ilmalämpöpumppua. Tämä on meillä käytössä (pudottaa pumpun puhallustehoa illalla ja nostaa taas yöllä).

Menee kategoriaan kätevä, mutta pärjäisin ilmankin.

Älyvalot

philips-hue-lounge

Näitä mietin aikanaan pitkään. Kalliita leluja vai oikeasti käytännöllisiä?

Niin kuitenkin kävi, että älyvaloista olisi nyt todella vaikeaa luopua. Ne ovat oikeasti kätevät. Meillä ne ovat lisänneet erilaisten valaistusten ja ylipäänsä valojen käyttöä.

Amazon Alexa

868994_4_600x600_w_g.jpg

Alexa on ihan hauska pikku apuri, mutta ei meillä sitä juuri käytetä. Lapset tyykkää demota sitä vieraille. Siinä se.

Älylukko

yaledoorman_1000x763

Yalen älylukko menee samaan sarjaan Hue:n älyvalojen kanssa. Ei paluuta entiseen. Itseasiassa meillä on näitä nykyään kaksi. Halusin samanlaisen myös takaoveen.

Meidän perheessä kukaan ei pidä enää mukanaan avaimia. Varsinkin lasten kanssa tämä on helpotus, koska avaimet ovat (kaiken muun muassa) aina hukassa.

Hälytyslaitteet

SR3200_paketti.jpg

Meillä on kattava setti Yalen valvontalaitteita. Ei pahaa sanottavaa, mutta ehkä pienemmälläkin setillä olisi saanut saman turvan.

Älypistorasiat

4058075036239-1.jpg

Meillä on sekä Osramin, että Yalen älypistorasioita. Osram on kiinnni Hue-järjestelmässä ja Yale vastaavasti Yalen Smart Homessa.

Myönnän etten tee näillä käytännössä mitään.

Robottiruohonleikkuri

IMG_7795

Meidän piha soveltuu mainiosti robottileikkurille ja koko viime kesän se hoitikin väsymättä nurmeamme. Pientä virittelyä se vaatii aluksi, mutta pidän tätä vihreää pikku apulaista aivan huippuna.

Vaikka robotin kesto hieman mietityttää, menee se silti jatkoon.

Robotti-imuri

xv-signature_medium.jpg

Toisin kuin robottiruohonleikkuria, robotti-imuria en uskalla suositella varauksetta kaikille. Meillä sen käyttö on jäänyt kahdesta syystä aika vähälle.

  • Lattialla tuppaa olemaan aina leluja
  • Imuri jää jumiin meidän nojatuolin jalkoihin. Nojatuolit pitää siis aina kääntää ympäri ennen imurointia.

Robotti imuroi meillä iloisesti viikonloppuisin kun käymme kaupassa. Mutta yllämainituista syistä se ei imuroi arkena ajastetusti. Mikä on koko härvelin idea.