Olen käyttänyt lenkeillä useita Jabran nappikuulokkeita. Elite 85t, Elite75t, Elite 7 Active ja Pro, Elite 3 jne. Jabran nappikuulokkeet ovat ominaisuuksiltaan ja laadultaan erinomaisia, mutta korvissani ne eivät valitettavasti pysy. Kuten eivät pysy mitkään napit.

Lopulta olen aina palannut käyttämään uskollisia, mutta äänenlaadultaan heppoisia, JBL:n Mini Reflect BT -kuulokkeita. Niiden lopulta hajottua, olisin ostanut tilalle uudet samanlaiset. Mutta niitä ei enää valmisteta.

Halusin langattomat kuulokkeet, jotka pysyvät päässä kaikissa tilanteissa. Muut ominaisuudet olivat yhdentekeviä.

Päädyin lopulta Beatsin Powerbeats-kuulokkeisiin.

Powerbeats 4 vs Powerbeats Pro True Wireless

Miksen ostanut täysin langatonta Powerbeats Pro True Wireless -mallia?

Mallit vaikuttavat ominaisuuksiltaan identtisiltä. Ainoa ero on perus Powerbeatsien välillä kulkeva piuha. Sellainen oli myös JBL:ssä, enkä kokenut sitä juostessa häiritseväksi. Kuulokkeet pysyvät myös paremmin tallessa, kun ne on kytketty toisiinsa.

Pro:n mukana tulee latauskotelo. Se on niin järeän kokoinen, että olen ennemmin ilman.

Powerbeatsit olivat myös selvästi halvemmat. 99€ (alennuksessa) vs 299€.

Valintaa ei tosin tarvitse enää tehdä. Powerbeatsien valmistus on loppunut. Tänään valintani olisi Powerbeats Pro True Wireless.

Mukavuus

Powerbeatsit ovat nykymittapuulla aika isot. Mukana tulee kolmet erikokoiset sovitteet, joista käytän keskimmäisiä. Korvassa pysyminen ei perustu sovitteeseen, vaan korvalehden taakse asettuvaan sankaan.

Kuulokkeiden paikalleen asettelu vaati hetken totuttelua. Paikoillaan ne ovat varsin mukavat ja huomaamattomat. Käytän silmälaseja ja pelkäsin tuplasankojen painavan korvia. Näin ei kuitenkaan käynyt. Jotkut käyttäjät ovat valittaneet sankojen painavan pidemmän päälle korvalehtiä. Itse en ole tästä kärsinyt.

On näissä jotain huonoakin. Oikeanpuoleisen kuulokkeen painikkeen käyttö painaa ikävästi korvaa. Niin pahasti, ettei sitä oikein välitä käyttää.

Kokemuksia

Powerbeats sisältää Applen H1-sirun, joten käyttökokemus (iPhonen kanssa) on sama kuin AirPodeilla. Uusiin kuulokkeisiin virta päälle ja ne tulevat näkyviin lähimpään iPhoneen. Parittaminen puhelimen kanssa on todella nopeaa.

Kuulokkeiden sijainti ennen sammuttamista näkyy puhelimen Etsi-sovelluksessa. H1-sirun mukanaan tuomaa lisäkivaa tämäkin.

Powerbeatseissa ei ole vastameluominaisuutta. Ne itseasiassa päästävät läpi aika paljon taustamelua. En koe tätä lenkeillä ongelmaksi.

Akunkesto on mainio (15h) ja lataaminen nopeaa (viidessä minuutissa saa ladattua tunnin kuunteluaikaa). Akun varausta ei kuitenkaan näe suoraan mistään. Helpoiten sen voi tarkistaa klikkaamalla kuulokkeiden kuvaa lukitusnäytöltä.

Äänenlaatu on huikea verrattuna JBL:n Reflect Miniin, muttei mielestäni aivan pärjää parhaille Jabroille.

Paras ominaisuus on kuitenkin H1-sirun mukana tuoma Siri-tuki. Viestien automaattinen ääneenlukeminen on kevyillä lenkeillä todella kätevää. Vastaanottaessani viestin (teksti, Whatsup, Signal..), kuulen sen luettuna kuulokkeista. Jos viesti on jotain turhaa jorinaa, voin keskeyttää sen lukemisen sanomalla ”ohita”. Halutessani voin myös vastata viestiin sanomalla ”vastaa” ja sanelemalla vastauksen.

Ja tämä toimii ällistyttävän hyvin.

Harmikseni Signal-viesteihin ei pysty (ainakaan vielä) vastaamaan sanelemalla.

IPhonelle ei ole saatavilla erillistä Beats Appsia. Kaikki tarvittava löytyy suoraan puhelimesta. Kuulokkeiden toiminnasta Android-puhelimen kanssa minulla ei ole kokemusta.

Tekniset tiedot

 • Paino 26.3g
 • Akunkesto 15h
 • Tuetut äänikoodekit: AAC, SBC
 • IPX5 luokitus
 • Kaiuttimen koko: 12mm
 • Nopea lataus: 5 minuutin latauksella tunti soittoaikaa
 • Applen H1-kuulokesiru
 • Etsi-sovelluksen tuki
 • Ei latauskoteloa
 • Ei vastamelutoimintoa
 • Ei automaattista virrankatkaisua
 • Hinta 149e

Kuvat: Apple.com