Jabra toi viime syksynä markkinoille uuden nappikuulokemalliston, joka sisältää Elite 3, Elite 4 active ja Elite 7 (pro ja active) mallit. Halvin näistä kustantaa 79€ ja kallein 199€. Samalla vanhat Jabra Elite 65t, 75t ja 85t mallit katoavat kaupoista.

Mutta millaisista kuulokkeista on kyse? Samat vanhat kuulokkeet uusilla tuotenimillä?

Olen käyttänyt Jabra Elite 3 -kuulokeita marraskuusta lähtien ja seuraavassa oma yhteenvetoni niistä.

Hinta ja laatuvaikutelma

Hintaa Jabra Elite 3:lla on 79€. Vanhasta Jabran mallistosta vastine niille on Jabra Elite 65t. 65t:t olivat kalliimpaa 75t mallia selväsi isommat ja muutenkin laatuvaikutelmassa oli selkeä ero.

Uudessa mallistossa näin isoa eroa ei mielestäni enää ole. Elite 3 napit (kuvassa vasemmalla) ovat lähes yhtä pienet kuin lippulaivamallin (Elite 7 Pro, kuvassa oikealla).

Näppäintuntuma on molemmissa malleissa sama (ja hyvä).

Latauskotelo

Elite 3 latauskotelo on varustettu USB-C:llä ja yksi lataus riittää 21h käytölle. Kotelo ja akunkesto ovat parammat kuin 65t malliissa. Kotelon kansi on jämäkämmän tuntuinen ja napit ovat kiinni magneeteilla. Mielestäni kotelo (kuvassa vasemmalla) on helpompi avata kuin lippulaivan (Elite 7 Pro, kuvassa oikealla) kotelo.

Langatonta latausta tässä ei tietenkään ole. Jotain ominaisuuksia pitää säästää kalliimpiin malleihin.

Ominaisuudet

Elite 3 edullinen hinta näkyy parhaiten Jabran mobiilisovelluksesta, jolla kuulokkeiden asetuksia voi muokata.

Nimittäin muokattavaa ja säädettävää ei juurikaan ole.

Elite 3:ssa ei ole vastameluominaisuutta. HearThrough sentään löytyy (kuulokkeista kuuluu ympäristön äänet). Toisaalta on todettava, etten lenkeillä tai kotona juuri kaipaa koko vastameluominaisuutta.

Äänenlaatu on yllättävän lähellä Elite 7 Prota. Molemmissa on samankokoiset (6mm) kaiutinelementit. Mikrofonin laatu on hintaan nähden yllättävän hyvä. En näitä silti käyttäisi täyttä työpäivää Teams-palavereissa. Mutta matkoilla ja/tai varalaitteena kelvot myös Teams käyttöön.

Kuten nykyisin varmaan kaikki nappikuulokkeet, myös Elite 3 on IP55 suojattu.

Elite 3 pesee edeltäjänsä mielestäni kaikilla osa-auleilla. Myös äänenlaadussa. Mutta löytyy sentään yksi ominaisuus, jossa se häviää. Elite 3 voi olla bluetooth yhteydessä ainoastaan yhteen laitteeseen kerrallaan. 65t kykeni olemaan kiinni kahdessa (esim puhelin ja läppäri).

Istuvuus

Lopuksi itselleni tärkein ominaisuus. Pysyykö nämä napit päässä? Korvissani kun ei tunnu pysyvän mitkään nappikuulokkeet.

Omaan korvaani nämä ovat tähän asti testaamistani Jabroista istuvuudeltaan parhaat. Silikonisovite on pyöreä ja napit ovat pienentyneet selvästi edellisestä mallisarjasta. Istuvuudessa ei myöskään ole merkittävää eroa verrattuna Elite 7 Pro -malliin.

Yhteenveto

Mikäli ei kaipaa aktiivista vastamelutoiminnallisuutta, eikä halua laittaa kuulokkeisiin yli 80€ rahaa, on Jabran Elite 3 mitä mainioin vaihtoehto. Jabra Elite 7 Pro:t ovat mielestäni paremmat, mutta tulee niiden ollakin 199€ hinnallaan. Mikäli Jabra Elite 65t on malllina tuttu, on Elite 3 siitä päivitys parempaan.

Tekniset tiedot

 • Kaiuttimen koko: 6 mm
 • Kaiuttimen kaistanleveys: 20 Hz – 20 kHz (musiikkitila) / 100 Hz – 8 kHz (puhelutila)
 • Tuetut äänikoodekit: Qualcomm® aptX™, SBC
 • Mikrofonin tyyppi: 4 x MEMS
 • Mikrofonin kaistanleveys: 100 Hz – 8 kHz
 • Toimii Amazon Alexa- (Android 6.0 tai uudempi), Siri®- ja Google Assistant™ -ääniavustajien kanssa
 • Bluetooth 5.2, Bluetooth-profiilit: A2DP v1.3, AVRCP v1.6, HFP v1.7, HSP v1.2
 • Kokonaistoistoaika (nappikuulokkeet ja latauskotelo): Jopa 28 tuntia
 • Musiikkiaika (korvanapit): Jopa 7 tuntia
 • Latausaika: Jopa 3.5 tuntia
 • Nopea lataus: Jopa 1 tunnin käyttö ladattaessa korvanappeja 10 minuuttia latauskotelossa
 • Valmiusaika: Jopa 75 päivää

Huom! Olen saanut Jabralta testattavakseni jutussa esitellyt kuulokkeet.