Joulukuussa loppui meidän Reanult ZOEn vuoden leasingsopimus ja se piti palauttaa. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta tykkäsin autosta. Toimintamatka riitti perheemme tyypillisiin ajoihin ja pieni auto oli pääkaupunkiseudulla suhatessa todella kätevä.

Nelihenkisen perheen ainoaksi autoksi Zoe tuntui kuitenkin pidemmän päälle hieman ahtaalta. Seuraavan auton halusimmekin olevan pykälää suuremman.

Seuraavassa lyhyt läpikäynti kesällä koeajamistamme autoista. Mistä syistä eri vaihtoehdot hylkäsimme ja miksi lopulta päädyimme IONIQiin.

Hyundai IONIQ 38kWh

Ajoimme tämän vuoden heinäkuussa 2000km IONIQlla. Se on pykälää Zoeta suurempi ja sisällä on mukavat tilat neljälle. Takapenkille menee tarvittaessa kolmaskin. Myös tavaratilaa on reilummin, mutta kontti on lopulta yllättävän pieni sen mataluudesta johtuen.

Uusi IONIQ on sisältä modernin näköinen ja halvinkin malli on todella hyvin varusteltu.

Suurin hämmästyksen aihe oli kuitenkin IONIQin matala kulutus. Se kulutti selvästi vähemmän kuin pienempi Zoe. Sekä kaupungissa että varsinkin maantiellä/moottoritiellä.

Kaikin puolin mukava auto.

Tesla Model 3

Aloitin varsinaiset koejaot lyhyellä (1h) Tesla Model 3:en (SR+ malli) koeajolla. Model 3 on IONIQ:ia hieman suurempi sekä ulkoa että sisältä.

Model 3 on todella mukava auto ajaa. Kulkee kuin juna. Halvimmankin version suorituskyky (5.6s 0-100km/h) on jotain aivan tajutonta.

Pidin myös pelkistetystä kojetaulusta ja hallintalaitteista, sekä avarasta matkustamosta jota lasikatto entisestään korosti. 

Teslan lähestyminen autojen tekemiseen poikkeaa valtavirrasta ja tällaisena nörttinä siitä on vaikeaa olla pitämättä. Autossa on paljon hienoja yksityiskohtia ja innovaatioita, sekä joitain outouksia ja kikkailuja.

Kaiken kaikkiaan upea peli, mutta…

Model 3:ssa on edelleen erilaisia (pääasiassa maalipintaan) liittyviä ongelmia ja lastentauteja. Suurella osalla omistajia murheita ei ole tai ne eivät heitä häiritse. Pelkään itse kuuluvani joukkoon, joka saa vatsahaavan jos uudehkon 50ke:n auton maalipinta alkaa rapistumaan.

Tesla siis passattiin tällä kierroksella. Ehkä sitten seuraavalla…

Nissan Leaf 40kWh

Tuorein Leaf on ulkoapäin ihan kivannäköinen auto. Mutta sisään istuessa sen ikä paljastuu. IONIQin (ja varsinkin Teslan) jälkeen kaikki sisällä vaikuttaa kovin vanhanaikaiselta. 

Tiloiltaan Leaf on mainio. Sisällä on tilaa todella hyvin ja tavaratila on selvästi IONIQin konttia suurempi.

Hinnalla Leaf ei ole pilattu. Parhaillaan on käynnissä tarjouskampanja ja Leafin omistajaksi pääsee 27 490 eurolla.

En vain päässyt yli sisätilojen auttamattomasta vanhanaikaisuudesta.

Nissan ei ole kuitenkaan ulkona sähköautopelistä. Tuleva Ariya vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

Volkswagen ID.3

Vuoden 2020 ehdoton sähköautotapaus on Volkswagenin ID.3. Perinteisen autovalmistajan toteuttama sähköauto, jossa palikat ovat kohdallaan

  • järkevän hintainen (45kwh malli alle 30k€!)
  • hyvin varusteltu
  • riittävä toimintamatka

Kävin koeajamassa heti kun oli mahdollisuus. Tykkäsin. Kuvissa halvan näköinen sisutus ei minua häirinnyt. Kaikki näytti luonnossa paremmalta. Auto oli erittäin mukava ajaa ja tuntui modernilta. Adaptiivinen vakionopeussäädin toimi hienosti ja matrix led -ajovalot ovat loistavat.

Lisäksi ID.3 oli ajamistani autoista selvästi hiljaisin.

Tilat ovat nelihenkilselle perheelle riittävät, vaikka auto onkin sisältä hieman kapeampi kuin esimerkiksi IONIQ.

ID.3:n hankinta kaatui mallin tuoreuteen. Siitä oli syksyllä tarjolla vasta osa malleista ja varustepaketeista, enkä niistä löytänyt meille sopivaa.

Miksi päädyin IONIQiin?

Lopulta päätös oli yksinkertainen. Ensinnäkin IONIQ on kiva auto, jonka toimintamatka riittää meidän perheen tarpeisiin.

Toisekseen juuri nyt sähköautot (ja niiden tarjonta) kehittyvät sellaista vauhtia, etten ollut valmis ostamaan autoa omaksi. Halusin mieluummin auton lyhyellä (1v) sitoumuksella. Autoverkkokaupan uusivuodeksi-konsepti sopii tähän hyvin. Sieltä sai Hyundai IONIQin (25tkm) 499€ kuukausihintaan.

Vuoden päästä tilanne onkin sitten toinen. Nyt ajamistani ehdokkaista Volkswagenin ID.3 on silloin varmasti vahvoilla. Saatan kokeilla myös sen isosiskoa/veljeä ID.4:sta. Sekä sen sisarmallia Skoda Enyaq:ia. Eikä Nissanin Ariyaa sovi sitäkään unohtaa.

Eikä todellakaan Teslaa.

Mutta katsotaan sitä sitten vuoden päästä.

Kuvat: Hyundai.fi, Tesla.com, ev-database.org