Kotiimme hankittiin Yalen älylukko kesällä 2018. Halusin lukkoon etäohjauksen, eli hankin myös Yalen Smart hubin sekä ohjausmodulin lukkoon.

Kustannukset olivat

  • Yale Doorman älylukko 349€
  • Yale Smart Hub + lukkomoduli 176€
  • Lukon asennus

Hankinnan jälkeen havahduin Yale:n tuoteperheeseen kuuluvan erilaisia hälytin- ja valvontalaitteita. Hankkimalla kolme ovi/ikkunatunnistinta (32,90€/kpl), oli kotimme varustettu kuukausimaksuttomalla hälytysjärjestelmällä.

Ei huono.

Järjestelmää voi laajentaa kameroilla ja liiketunnistimilla. Erillistä sireeniä ei tarvita, sillä Smart Hub -tukiasema sisältää sireenin. Myöskään näppäimistö hälytyksen kytkemiseksi päälle/pois ei ole pakollinen. Hälytyksiä voi ohjata kännykällä tai Yale Doorman -lukosta.

Paketti on erinomainen, mutta siinä on yksi merkittävä puute. Siihen ei saanut vuotovahtia, joka kilpailevilla kuukausimaksullisilla palveluilla on ollut tarjolla jo pitkään.

Mutta nyt saa!

Yale vuotovahti

Vuotovahti on pieni paristolla toimiva laite, jonka anturi tunnistaa kosteuden. Voit sijoittaa sen esimerkiksi astianpesukoneen, tiskikaapin tai pyykinpesukoneen alle.

Vuotovahti liitetään osaksi Yalen Smart Home -järjestelmää. Vahdin havaitessa vuodon, alkaa hälytin soida (ja se soi kovaa).

Hälytyksestä tulee ilmoitus puhelimeen.

Tämän lisäksi saat sähköpostin ja tekstiviestin.

Vaikeaa olla huomaamatta.

Ja voit reagoida mahdolliseen vesivahinkoon myös silloin, kun et ole kotona.

Hintaa yhdellä vuotovahdilla on noin 50 euroa. Mitätön hinta, mikäli sillä estää yhdenkin pienen vesivahingon syntymisen. Suuresta puhumattakaan.

Asennus

Asennus on suoraviivaista. Lisätään ensin vuotovahti Smart Home -järjestelmään. Tämä tehdään Yale Home -sovelluksessa (lisää laite -> lisää hälytyslaite).

Aktivoidaan järjestelmän oppimistila, jonka jälkeen pidetään kosteusvahdin ainoaa painiketta pohjassa sekunnin verran.

Järjestelmä ilmoittaa havainneensa uuden laitteen. Nyt voit nimetä ja lisätä sen.

Lisäämisen jälkeen kosteusvahti näkyy järjestelmän laitelistassa.

Itse laite asennetaan siten että anturi on paikassa, johon vettä kerääntyy sen vuotaessa väärään paikkaan. Kuvassa kosteusvahti asennettuna allaskaapin alle.

Huomioi asennuksessa, että laitteen paristo tulee vaihtaa aika ajoin.

Paristonkestoksi Yale tosin ilmoittaa kolme vuotta, mikä on toteutuessaan todella hyvin.Artikkelin kuvat: https://www.k-rauta.fi/tuote/vuotovahti-yale-smart-home/5052847101032

Huom! Olen saanut Abloylta kasan Yale Smart Home -tuotteita, muun muassa yhden kappaleen näitä kosteusvahteja. Yale Doorman -lukko on aikanaan hankittu omilla rahoilla ja ostopäätös on tehty ennen Abloyn sponsorointia.