Office 365 -palvelu on täynnä todella hienoja työkaluja. Sway ei omalla listallani lukeudu näiden kärkijoukkoon. En ole tähän päivään mennessä keksinyt mihin sitä voisi yritysmaailmassa käyttää. Mikäli sinä olet, kerro ihmeessä minullekin.

PowerPointin tappaja

Aluksi Sway esiteltiin eri yhteyksissä PowerPointin tappajana. Mutta sitä se ei tällaisenaan ole. PowerPointin merkittävä ominaisuus on että yritys voi tehdä sille omat sivupohjat. Joillain organisaatioilla on virallisen kuivat sivupohjat. Toisilla taas todella näyttävät. Ja näiden väliin mahtuu vaikka mitä. Monilla yrityksillä PowerPoint-esitykset ovat keskeinen työkalu viestinnässä asiakkaiden ja kumppanien suuntaan, sekä yrityksen sisällä. PowerPointit toimivat yrityksen käyntikorttina, jolloin niiden ulkoasulla todella on väliä.

Sway:lla voit kuitenkin muokata esityksesi teemaa hyvin rajatusti. Ja loppujen lopuksi kaikki Sway-esitykset näyttävät aika samanlaisilta.

Tarinankerronnan väline

Sway esitellään nykyään tarinankerronnan välineenä. Mutta mitä ovat ne tarinat yritysmaailmassa joiden kertomiseen Sway on ylivertainen?  PowerPoint, yrityksen internet-sivut sekä erilaiset kampanjasivut ovat kisassa vielä vahvoilla.

Mitä sillä sitten voi tehdä?

Mikäli esityksessäsi on todella paljon isoja teemakuvia niin Sway toimii hyvin (kts esimerkki).

Sway on myös oiva väline kouluissa esitelmien pitämiseen. Jos ei halua sitä PowerPointtia käyttää.

Esimerkki – tämä kirjoitus

Tehdään vielä lopuksi tästä kirjoituksesta Sway-esitys, niin nähdään työkalu käytännössä.

Luodaan uusi esitys, lisätään sille otsikko ja asetetaan taustakuvaksi Sway-logo.

nayttokuva-2016-12-20-kello-21-11-12

Esitys koostuu tällaisista ”lohkoista”. Laatikon vasemman alareunan plus-painikkeesta pääsee lisäämään uuden lohkon. Valitsin uudeksi lohkoksi tekstin ja lisäsin kirjoituksen ensimmäisen kappaleen.

nayttokuva-2016-12-20-kello-21-13-02

Sisällön ja kuvien lisääminen on helppoa. Kohta kaikki onkin jo valmista.

Näyttökuva 2016-12-20 kello 21.23.33.png

Lisään vielä jokaiseen lohkoon kuvan sillä Sway-esitys ei näytä yhtään miltään ellei siinä ole kuvia. Sitten vaihdan teeman mustaksi, jos se olisi lähempänä tämän blogini visuaalista ilmettä.

nayttokuva-2016-12-20-kello-21-27-01

Lopuksi vaihdan esityksen asettelun siten että esitys kulkee ylhäältä alas (näytti mielestäni tällä sisällöllä paremmalta).

nayttokuva-2016-12-20-kello-21-27-09

Nyt voit lukea tämän saman kirjoituksen Sway:lla tehtynä.

Lopputuloksesta huomaa miten valtava merkitys kuvilla Sway-esityksissä on.

Tämä kirjoitus on osa laajempaa sarjaa jossa käyn läpi Office 365:n työkaluja. Mistä niissä on kyse ja miten niitä voisi hyödyntää.