Aloitin blogin kirjoittamisen marraskuussa 2016. Tuolloin minua kiinnosti Office 365:n palvelut ja hämmästytti miten vähän niitä organisaatioissa hyödynnettiin. Sen kummemmin miettimättä päätin kirjoittaa joka viikko Office 365:sta jonkun jutun. Niin pitkään kun kivoja aiheita riittää. Sitten lopetan tai vähintään harvennan tahtia.

Luet nyt juttua numero 300. Kivoja aiheita on siis riittänyt. Aihealue on toki kokoajan elänyt.

Viikottaista julkaisutahtiani ihmetellään usein. Ihan syystä. Viehän tämä aikaa ja energiaa. Tällä kertaa kerronkin, miksi minä näitä juttuja kirjoitan.

Henkilöbrändin rakentaminen

Helposti voisi kuvitella, että blogini on harkittu projekti henkilöbrändin rakentamiseksi. No sitä se ei ole. Jotain tunnetuutta blogi on vuosien varrella toki tuonut. Mutta se on puhdas sivutuote jatkuvasta saman aihealueen ympärillä kirjoittamisesta.

En usko että kukaan jaksaa kirjoittaa pidempään, mikäli motiivina on oman nimensä esilletuominen. Se alkaa käymään nopeasti työstä. Ja tämä on minulle kuitenkin vapaa-ajan projekti.

Tiedon jakaminen muille

Blogini alkuaikoina tiedon jakaminen Office 365:n eri palveluista muille oli yksi motivaattori. Nykyään ei niinkään.

Uskon ja toivon joistain jutuistani olevan aivan todellista hyötyä lukijoille. Ne käsittelevät usein omia oppejani ja oivalluksiani, joten on aivan todennäköistä että joku muu on paininut samojen ongelmien parissa.

Muttei tiedon jakaminen ole minulle se tärkein syy kirjoittaa.

Mikä sitten?

Oman osaamisen kehittäminen

Blogi on minulle ensisijaisesti keino ylläpitää ja kehittää omaa osaamistani. Kaikki muu on sivutuotetta.

Minulle tämä toimii erinomaisesti. Joka viikko joutuu keksimään uuden juttuaiheen. Joskus vain poimin asiakkaalle tehdystä toteutuksesta jonkun omasta mielestäni siistin oppimani yksityiskohdan. Ja kirjoitan siitä.

Joskus otan aiheeksi itselleni uuden asian, johon haluan perehtyä. Ennen kirjoittamista on kokeiltava miten homma oikeasti toimii ja mietittävä mitä ominaisuudella voisi käytännössä tehdä. Eli opiskeltava.

Blogini on siis oikeastaan vain kehikko, joka auttaa minua kehittämään jatkuvasti osaamistani.

Huomaan käyttäväni blogiani myös tietopankkina. Huomaan usein tarkistavani omista vanhoista jutuistani, miten jonkun asian saa tehtyä.

Hauskanpito

Olen varannut itselleni oikeuden kirjoittaa mistä tahansa itseäni kiinnostavasta aiheesta. Tästä syystä blogissani on juttuja sähköautoista, älyvaloista, älylukoista ja vaikkapa kuulokkeista. Niiden kirjoittaminen on mukavaa vastapainoa työhöni liittyville jutuille.

Sillä sinä päivänä kun näiden jorinoiden kirjoittaminen ei ole enää hauskaa tai tuntuu raskaalta, on aika lopettaa.