Lapsuudenkodissani oli tuollainen vihreä lankapuhelin. Keittiössä. Se tarkoitti sitä että kotoa sai aina jonkun kiinni, jos kotona vain oli joku. Sitten tulivat kännykät ja kaikki kaverit sai kiinni mistä vain. Lankapuhelimet katosivat, eikä niitä jäänyt ikävä.

Mutta sitten tuli jälkikasvua.

Poikamme ovat 8 ja 11 vuoden iässä. Vanhempi lähtee yksinään aamulla kouluun ja molemmat tulevat omia matkojaan koulusta kotiin. Yksin tai kaverien kanssa. Molemmilla on puhelimet, mutta aina ei muisteta vanhemmille ilmoittaa menoista. Välillä puhelimesta on akku loppu, se on jäänyt kotiin tai on koulun jäljiltä äänettömällä. Hyödyllisiä vehkeitä.

Välillä sitä kaipaa aikaa jolloin pystyi soittamaan kotiin lankapuhelimeen. Voisi tarkistaa onko lapsi saapunut kotiin, muttei vain ole muistanut kertoa.

Meillä on kotona Amazon Echo Dot. Se on jääkiekon kokoinen laite joka ymmärtää puhekomentoja. Amazon julkaisi Echo:on puhe- ja viestintäominaisuudet ja kas, nythän meillä on taas lankapuhelin!

Puhelut

Echo:lla voit soittaa VOIP-puheluita kaikille puhelimesi yhteystiedoista löytyville henkilöille, joilla on asennettuna Alexa-sovellus. Aluksi minua hämmensi että ratkaisussa soitetaan henkilölle, ei laitteelle. Ja minulla on kaksi laitetta: Amazon Echo ja puhelin. Kun minulle soitetaan niin molemmat laitteet soivat. Jos haluan soittaa kännykälläni omaan Echo:on, soitan kännykällä itselleni.

Mikäli lapsella on puhelin hukassa ja hän haluaa soittaa kotoa minulle, hän sanoo: ”Alexa, Call Timo Pertilä”.

Ja puhelimeni soi!

Screenshot_2017-05-11-12-18-49

Jos haluan tarkistaa onko ketään kotona, voin soittaa puhelimeni Alexa- sovelluksella itselleni (koska Echo on liitetty minun Alexa- sovellukseen).

Screenshot_2017-05-25-13-04-38

Kotona Echo:ssa välkkyy vihreä valo ja se sanoo: ”Timo Pertilä would like to talk”. Kotoa voi vastata sanomalla: ”Alexa, answer”.

20170525_131127

Ääniviestien lähettäminen

Voin lähettää ääniviestejä toisille kännykälläni (puhumalla tai kirjoittamalla) tai suoraan Echolla:

  • Minä: ”Alexa, send message to Timo Pertilä.”
  • Alexa: ”To Timo Pertilä, right?”
  • Minä: ”Yes”
  • Alexa: ”What is the message?”
  • Minä: ”Tule heti kotiin”

Puheen muuttaminen tekstiksi tuottaa suomenkielisistä välillä mielenkiintoisia lopputuloksia. Puheena syötetty ”Tule heti kotiin” taipui Alexan käsittelyssä tekstimuotoon ”Do I have to go die”. Onneksi kännykäsovelluksessa voi toistaa alkuperäisen ääniviestin.

Mikäli Echo on vastaanottanut viestin jää se välkkymään kirkkaan vihreänä. Sanon ”Alexa, play messages” jolloin Alexa kertoo montako viestiä on keltäkin ja toistaa ne.

Jep, kuulostaa lapsuuteni hitiltä puhelinvastaajalta.

Kuva: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/16/testaa-tunnistatko-kadonneet-aanet