Aina välillä ihmettelen miten Office 365 -palvelu mielletään lähinnä sähköposti- ja pikaviestipalveluksi pilvestä. Moni organisaatio hyödyntää myös Office 365:n OneDrive ja SharePoint -palveluita, mutta siihen organisaatio helposti jämähtää.

Tämä on sääli sillä Office 365 edustaa minulle erittäin monipuolista ja nopeasti kehittyvää modernia perusinfraa sekä tietotyöläisen työkalupakkia. Tämän lisäksi se on jo nyt aika hieno ”citizen developer” alusta, jonka avulla kiinnostuneet ja innokkaat käyttäjät voivat rakentaa itse ratkaisuja joiden synnyttämiseen olisi aiemmin tarvittu koodaajan tilaamista paikalle.

Olen seurannut Office 365 -palvelun kehittymistä nyt muutaman vuoden ja olen vaikuttunut. Työkaluarsenaali on kattava, työkaluja tulee jatkuvasti lisää ja kaikesta löytyy mobiiliappsit. Microsoft selvästi seuraa mikä yritysmaailmassa on työkalumielessä lyömässä läpi, tekee työkalusta oman versionsa ja julkaisee sen osaksi Office 365 -palvelua. Hyvänä esimerkkeinä tästä kehityksestä ovat Planner (Microsoftin versio Trellosta) sekä Teams (Microsoftin versio Slackista). Kaikki saman kirjautumisen takana ja jo pyörivillä lisenssikuluilla.

Mikäli organisaatiossasi on Office 365 jo käytössä niin suosittelen tutustumaan sen mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin. Uskon että voit oikeasti tehostaa työtäsi ja jopa välttyä jonkun uuden työkalun hankkimiselta.

Työkalut ovat aina vain työkaluja. Paljon mielenkiintoisempi ajatus onkin se miten voisin näitä työkaluja fiksusti hyödyntämällä tehdä omasta, työkavereideni ja koko organisaationi työpäivästä miellyttävämmän ja tehokkaamman. Ja tästä loppujen lopuksi Office 365 -palvelussa on oikeasti kyse.

Kuva: https://blogs.office.com/2015/04/29/today-at-build-new-possibilities-for-the-office-platform/